
Bron Header Foto: Parklaan Bussum, Antoon Bruggeling

Jørn Copijn
Levensmotto: “De Natuur te helpen en de samenleving bewust te maken van de waarde van bomen die wel 1000 jaar oud kunnen worden”.
Jørn is Boomchirurg en leerde het vak boomchirurgie in Duitsland en introduceerde het vak/studie in 1966 in Nederland. In dat jaar begon hij zijn eigen bedrijf. Daarnaast is hij tuin en landschapsarchitekt. De familie Copijn uit Groenekan kent een lange geschiedenis van toegewijd zijn aan en deskundigheid op gebied van tuin en landschap.

ir. Willemien van Duijn
Architect en partner bij buro3 architecten.
Naast haar functie als architect/partner van buro3 architecten is Willemien lid van de Beroepservaringcommissie Bureau Architectenregister en gastdocent aan de faculteit Bouwkunde van de TU Delft. Tevens heeft zij als architectlid zitting in verschillende gemeentelijke adviescommissies en Kwaliteitsteams.
Bij al deze activiteiten ervaart zij het nut, de noodzaak maar vooral het plezier van het vergaren, uitwisselen en overdragen van kennis omtrent ruimtelijke kwaliteit en het voeren van de architectuurdiscussie vanuit verschillende perspectieven.

ir. Ben Ewals
Stedenbouwkundig ontwerper, architect en partner bij BUROBEB.
Behalve als stedenbouwkundige en architect destijds als oud-voorzitter van de commissie voor ruimtelijke kwaliteit in Bussum al begaan met de ruimtelijke kwaliteit in al zijn facetten, op meerdere schaalniveaus en plekken.
De kwaliteit van stedenbouw binnen zijn geografische, landschappelijke en maatschappelijke context, de kracht van architectuur in relatie tot zijn omgevingsfactoren en de vormgeving van het interieur en detail in dialoog met zijn eigen behuizing.

Em. Prof.dr.ir. Michiel Haas
Adviseur duurzaam en gezond bouwen, oprichter nibex.green.
Inmiddels ben ik gepensioneerd professor van de TU-Delft met de leerstoel ‘Materials & Sustainability’ en was ik als oprichter van NIBE (Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie) mede verantwoordelijk voor vele rekenmodellen om duurzaamheid inzichtelijk te maken en was ik mede-ontwikkelaar van de Watertoren Bussum als meest duurzame project in 2011.
Voor mij is duurzaam en gezond geen vraag maar een opdracht. En duurzaam is iets wanneer het een geringe voetafdruk heeft, maar ook ingepast is in zijn omgeving, bouwkundig maar ook inzake biodiversiteit en natuur.

Hans Zonneveld
Voorzitter jury
Oud- wethouder gemeente Bussum.
Initiatiefnemer Ruimtelijke kwaliteitsprijs Bussum. En in het verlengde daarvan die van Gooise Meren, de Bazelprijs genaamd.
De omgeving waarin wij leven beïnvloedt ons welbevinden. Laten we dan bij de vormgeving ervan verantwoordelijkheid nemen voor onze eigen authentieke gevoel van schoonheid. En ja, daarover valt een dialoog te voeren. En dat wij schatplichtig zijn aan de aarde en al wat daar op leeft.
De omgeving waarin wij leven beïnvloedt ons welbevinden. Laten we dan bij de vormgeving ervan verantwoordelijkheid nemen voor onze eigen authentieke gevoel van schoonheid. En ja, daarover valt een dialoog te voeren. En dat wij schatplichtig zijn aan de aarde en al wat daar op leeft.
Ruimtelijke kwaliteit is geen hobby van een enkeling; het is een opdracht voor velen.